Tips

Dokumentär: Efter Inez

Efter Inez är en långfilmsdokumentär om sorg och kärlek. Filmen bryter tabut kring spädbarnsdöd. Den börjar i livets största paradox: när födelse blir död.

Se filmen här

Fler Tips

Podcast: Vem vill prata med en sorgsen?

En podd om sorg och allt som ryms där i.

Läs hela texten

Podcast: Fjärilarnas podcast

I denna podd berättar Ludmilla Rosengren, läkare och KBT-terapeut, om olika personer som tagit sina liv. Ludmilla förlorade sin egen dotter Linnéa 14 år, 2008.

Läs hela texten

Podcast: Utan dig - Äg din sorg!

Utan dig - Äg din sorg! är en podcast där sorger och förluster tas upp. Framför allt förlusten av barn.

Läs hela texten

Bok: Ett litet barn dör

Ett litet barn dör – Ett ögonblicks skillnad, handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss inom vården, kyrkan, skolan och barnomsorgen.

Läs hela texten

Bok: Vi begravde våra barn

I boken "Vi begravde våra barn" berättar 33 mammor om kampen mot missbruk av droger och läkemedel. Allt som står i boken har hänt.

Läs hela texten

Ungdomsbok: Vakuum

I Jonnas familj är man mycket för ordning och reda. Var sak på sin plats. Vissa i huset och andra på kyrkogården. Det är snart ett år sedan hennes storebror Johan tog sitt liv, och tydligen hög tid att städa ur hans rum och göra om det till arbetsrum.

Läs hela texten

Bok: Sorgebearbetning

”Tiden läker alla sår.” ”Var stark för barnens skull.” ”Livet går vidare.” Klyschorna kring sörjandet är många, men inte verksamma. Så hur gör man då, när den man älskar gått bort eller försvunnit in i en annans famn?

Läs hela texten

Bok: Tid att leva

Att känna stress vid sorg är fullt naturligt. Många av oss behöver hjälp även med det. Vi vill därför tipsa om en bra bok i ämnet.

Läs hela texten

Våra samarbetspartners: