Om föreningen

Under vingen Örebro län är en politiskt och religiöst oberoende ideell anhörigförening som riktar sig till personer som har förlorat barn eller syskon genom dödsfall. När det värsta har hänt kan det vara skönt att träffa andra i liknande situation för att få stöd och gemenskap.

Sedan 2012 har vi varit verksamma i länet och första tisdagen varje månad har vi samtalsträffar, dock är det paus under sommarmånaderna. Utöver detta ordnar vi bland annat minnesstunder, föreläsningar och andra typer av arrangemang där vi som har drabbats får ett naturligt sammanhang.

Vi vet att vi är viktiga och att vårt arbete betyder mycket för många människor. Hos oss spelar det ingen roll hur barnen eller syskonen har dött, vi gör ingen skillnad. Sjukdom, olycka, suicid, spädbarnsdöd, under graviditeten, mord eller annat: orsakerna varierar – men sorgen och saknaden är densamma.

Åldern på våra barn och syskon när de dog spelar ingen roll. Inte heller hur lång tid som har gått. Vi gör ingen skillnad.

Hos oss är du alltid varmt välkommen på dina villkor.

Du som har fyllt 18 år är välkommen att testa om våra samtalsträffar är något för dig vid två tillfällen. Sedan ser vi gärna att du bli betalande medlem. Är du under 18 år är du välkommen med på våra andra aktiviteter och vi lotsar dig gärna vidare till andra ställen där du kan få hjälp. I och med att vi är en anhörigförening och inte från professionen, kan vi inte ta ansvar för minderåriga.

Vill du att vi kontaktar dig individuellt? Det gör vi så klart. Skicka ett mejl eller sms så hör vi av oss.

Våra samarbetspartners: