Tips

Podcast: Fjärilarnas podcast

"Jag heter Ludmilla Rosengren och är läkare. Jag har fött fem barn mellan 1987 och 2009. Jag jobbar framför allt som terapeut och möter personer som är i kris på olika sätt. Ungdomar som mår dåligt och har självmordstankar är en grupp jag har många av. Jag föreläser en hel del på många olika ställen i Sverige. Målgrupper kan vara allmänheten, skolungdomar, skolpersonal, sjukvårdspersonal, socialtjänst, kriminalvården m.fl. Innehållet kan vara den suicidala processen, varför man tar sitt liv, hur man känner igen varningssignaler, anhörigas roll, bemötande och kommunikation med en självmordsnära, ungdomars suicidalitet, sorgeprocessen, att ta sig vidare efter en svår period i livet."

Till podden

Fler Tips

Podcast: Vem vill prata med en sorgsen?

En podd om sorg och allt som ryms där i.

Läs hela texten

Podcast: Utan dig - Äg din sorg!

Utan dig - Äg din sorg! är en podcast där sorger och förluster tas upp. Framför allt förlusten av barn.

Läs hela texten

Dokumentär: Efter Inez

Efter Inez är en långfilmsdokumentär om sorg och kärlek.

Läs hela texten

Bok: Ett litet barn dör

Ett litet barn dör – Ett ögonblicks skillnad, handlar om sorgens process för oss som mist barn och för er som möter oss inom vården, kyrkan, skolan och barnomsorgen.

Läs hela texten

Bok: Vi begravde våra barn

I boken "Vi begravde våra barn" berättar 33 mammor om kampen mot missbruk av droger och läkemedel. Allt som står i boken har hänt.

Läs hela texten

Ungdomsbok: Vakuum

I Jonnas familj är man mycket för ordning och reda. Var sak på sin plats. Vissa i huset och andra på kyrkogården. Det är snart ett år sedan hennes storebror Johan tog sitt liv, och tydligen hög tid att städa ur hans rum och göra om det till arbetsrum.

Läs hela texten

Bok: Sorgebearbetning

”Tiden läker alla sår.” ”Var stark för barnens skull.” ”Livet går vidare.” Klyschorna kring sörjandet är många, men inte verksamma. Så hur gör man då, när den man älskar gått bort eller försvunnit in i en annans famn?

Läs hela texten

Bok: Tid att leva

Att känna stress vid sorg är fullt naturligt. Många av oss behöver hjälp även med det. Vi vill därför tipsa om en bra bok i ämnet.

Läs hela texten

Våra samarbetspartners: