Texter

Att få dela sorgen är värdefullt

När jag förlorade min lillebror i maj 2020 tog det knappt en månad innan jag kände mig desperat efter att få kontakt med någon som kunde relatera till det jag precis gick igenom.

Min omgivning talade om för mig att de förstod, att det fick ta sin tid och att första året var värst. Men jag kunde inte riktigt ta till mig deras ord. I stället kom känslorna över mig och jag fortsatte berätta precis som om jag aldrig hade nämnt något av händelsen tidigare.

Det var inte förrän jag första gången fick höra det från ett annat drabbat syskon som jag kunde lita på det.

När jag träffade andra som var i samma situation som jag började jag äntligen att förstå min omgivning. Jag förstod nu att de inte hade velat mig illa. En del av dem har bara varit i sin egen sorg och andra har inte vetat hur de ska bemöta mig i min. Men vi i Under vingen förstår varandra på ett helt annat sätt. Vi går igenom samma sak.

Att skriva av sig, lyssna och berätta för varandra blev ett sätt för mig att börja bearbeta. Att få lyssna på föräldrar som förlorat barn blev ett sätt för mig att förstå mina egna föräldrars sorg.

Att få dela sin sorg med ett annat syskon är otroligt värdefullt. Våga därför ta kontakt med oss i Under vingen, även om ditt syfte inte är att berätta vad du har varit med om och även om du har kommit långt i ditt sorgearbete. I värsta fall kanske du finner vänskap för livet!

Under vingen har blivit min andra familj där jag kan hämta tillit, kärlek och värme – och ge tillbaka minst lika mycket.

Ensam är inte alltid starkast.
LINNÉA BLOM, syster till John

Fler Texter

Från VSFB till Under vingen – för Rasmus skull

Den 23 oktober 1989 föddes en liten pojke, nummer tre i syskonskaran. Rasmus skulle han heta, det var bestämt sedan länge av bröderna. Det fanns inte i deras värld att det kunde vara en lillasyster, så det var för väl att det var en lillebror som kom.

Läs hela texten

Kan man vara pappa utan barn?

Vi var på semester. En vecka i min favoritstad New York. Vi hade lånat en lägenhet på 2nd Street på randen mellan Lower Manhattan och East Village. Det var vårt hem medan vi gjorde New York för andra gången tillsammans. Det var november och New York hade tyvärr gått in i ett bitande höstrusk, men vi hade det ändå bra med promenader, shopping, onyttig mat och både ishockeymatch och musikal på schemat.

Läs hela texten

Våra samarbetspartners: